Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics

Amniotics ökar förlusten under tredje kvartalet - förbereder för klinisk fas

Stamcellsbolaget Amniotics redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Ebitda-resultat blev -9,8 miljoner kronor (-5,4).

Rörelseresultatet blev -10,2 miljoner kronor (-6,0).

Resultatet före och efter skatt var -10,2 miljoner kronor (-6,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,64 kronor (-0,54).

Likvida medel uppgick till 54,2 miljoner kronor (9,8).

"Under kvartalet fortsatte vi arbetet med vår produktportfölj. För vårt utvecklingsprogram som ligger längst fram och som är inriktat på ARDS/COVID-19, kommer ansökan för den planerade kliniska prövningen 2022 snart att sändas in. Vi arbetar planenligt och ett antal kliniker kommer att delta i den kommande studien", kommenterar vd Kåre Engklide.

"Amniotics har ett pågående pre-kliniskt program inom pediatrisk neurologi och vi förväntar oss data under Q4 i år, som vi räknar med att kunna presentera under 2022. Som nämnts i vår Q2- rapport, har Amniotics starka prekliniska data inom lungtransplantation, och vi förväntar oss att även presentera dessa under 2022."

Amniotics, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning00
EBITDA-9,8-5,4
Rörelseresultat-10,2-6,0
Resultat före skatt-10,2-6,0
Nettoresultat-10,2-6,0
Resultat per aktie, kronor-0,64-0,54
Likvida medel54,29,8


http://media.finwire.com/media/FWS0069711-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt