AMS omsättning i linje med förväntan - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

AMS omsättning i linje med förväntan

Österrikiska sensortillverkaren AMS redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 182,1 procent till 1 549 miljoner dollar (549). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 570.

Rörelseresultatet blev 81 miljoner dollar (65). Rörelsemarginalen var 5,2 procent (11,8).

Justerat rörelseresultat utföll på 172 miljoner dollar, med en justerad rörelsemarginal på 11,1 procent. Samma resultat var 285 miljoner dollar under föregående kvartal.

Resultatet efter skatt blev -2 miljoner dollar (-17).

Bolaget uppger att det kan komma att uppleva indirekta eller direkta intäktseffekter eller svängningar från produkttillgänglighet och kunders framtida produktionsplaner.

Guidningen för andra kvartalet är en omsättning på 1 430 - 1 530 miljoner dollar, väntat 1 540 miljoner dollar, och en justerad rörelsemarginal på 7-10 procent.

Analytikerna skriver om rapporten att den överskuggas av förlusten av Apple som kund och köpet av en minoritetspost i belysningsbolaget Osram (Barclays, undervikt). Liberum skriver att resultatet är i linje med prognos och att guidningen om högre intäkter under andra halvåret jämfört med första halvåret kan ge viss försäkran med tanke på den utbredda oron. Liberum har köp på AMS.

AMS, MUSDQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning1 5491 570-1,3%549182,1%
Rörelseresultat816524,6%
Rörelsemarginal5,2%11,8%
Rörelseresultat, justerat172
Rörelsemarginal, justerad11,1%
Nettoresultat-2-17
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005EFA4-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev