Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden höjer motiverat värde för Clean Industry Solutions

Analysguiden höjer sitt motiverade värde för solenergi- och vattenreningsbolaget Clean Industry Solutions till 7,6-8,8 kronor (5,9-7,1). Det framgår av en uppdragsanalys.

Bolaget ökade rörelseintäkterna med 69 procent under kvartalet och fick även sin första stora kommersiella order.

Ordern, som kom från tyska ideella organisationen atmosfair, och gällde bolagets vattenreningssystem PRO 3000 och hade ett initialt värde på 48 200 euro. Vidare meddelade bolaget att atmosfair har signalerat en vilja att utöka ordervolymen till 10 system per år de kommande 5 åren.

Analysfirman skriver att bolaget står inför spännande tillväxtresa. Framåtblickande triggers utgörs av ytterligare kommersiella ordrar och ökande ordervärden.

Vidare gör man små prognosjusteringar och sänker säkerhetsmarginalen något. Bolagets starka momentum föranleder emellertid att Analysguiden höjer det motiverade värdet.

Bolaget började handlas på Nasdaq First North den 12 juli.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Clean Industry

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Clean Industry

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt