Nyhet

Analysguiden höjer motiverat värde för Gullberg & Jansson efter stark kvartalsrapport

Poolspecialisten Gullberg & Jansson ökade både omsättningen och resultatet kraftigt i andra kvartalet. Mot bakgrund av den starka rapporten höjer Analysguiden det motiverade värdet i en uppdaterad uppdragsanalys.

Gullberg & Janssons omsättning för det första halvåret överstiger redan den för hela fjolåret och det sker även med en ökad lönsamhet.

Under kvartalet lanserade poolspecialisten det nya varumärket Nordic Relax of Sweden, som tillhandahåller bland annat infraröd bastu. Det nya varumärket ska komplimentera befintliga erbjudanden, men Analysguiden ser det som för tidigt att dra några slutsatser om den finansiella påverkan.

Vidare skapade Gullberg & Jansson dotterbolaget Nomaco Nordic genom förvärv av Nomacos verksamhet i Danmark och Norge. Det bidrog positivt till räkenskaperna för 2 av 3 månader under kvartalet och stärker bolagets position inom grönyteområdet.

Analysguiden höjer Gullberg & Janssons motiverade värde till mellan 115 och 119 kronor (84-92) efter en kvartalsrapport där koncernen bekräftar sin styrka och breddar sig allt mer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Gullberg & Jansson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Gullberg & Jansson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt