Nyhet

Analysguiden höjer motiverat värde för Nischer Properties

Analysguiden har på nytt tagit en titt på Nischer Properties och valt att höja riktkursen i basscenariot med en krona till fem kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

Bedömningen är att bolaget är undervärderat när man jämför antalet planerade byggstarter i år och 2021 gentemot börsvärdet på 60 miljoner kronor.

Därtill möter Nischer rätt efterfrågan då behovet är stort av hyresrätter, vilket är verksamhetens inriktning. Denna inriktning gör också att risken är låg med Nischer, och blir ytterligare så när man beaktar att bolaget tar in externa investerare i enskilda projekt för att slippa använda belåning, skriver Analysguiden.

”Bolaget har cirka 500 bostäder planerade för byggstart under detta år och nästa. I relation till detta ter sig bolagets börsvärde på 60 miljoner kronor som lågt. Vi upprepar vår köprekommendation för Nischer Properties och höjer vår riktkurs till fem kronor, baserat på en jämförande värdering med liknande bolag”, skriver Analysguiden.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nischer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nischer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt