Nyhet

Analysguiden höjer riktkursen för Ecoclime, Q2 var ett imponerande kvartal

I en uppdragsanalys av Analysguiden höjs idag riktkursen för Ecoclime efter ett oväntat starkt andra kvartal. Halvårsrapporten visade på 87 procent tillväxt, varav 3 procent organisk tillväxt trots kraftig pandemipåverkan.

Ebita-marginalen förbättrades till 10,8 procent vilket delvis kan förklaras genom statliga stödåtgärder. Ledning talar om en dubblad offertvolym i halvårsrapporten.

Trots kursuppgången på 65 procent anser Analysguiden att aktien handlas på för låga multiplar trots utmärkta långsiktiga tillväxtutsikter och värderingen av peers. Det motiverade värdet justeras till 12,5 kronor (8).

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ecoclime

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ecoclime

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt