Analysguiden sänker motiverat värde för Leovegas - Börskollen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sänker motiverat värde för Leovegas

Analysguiden sänker det motiverade värdet för kasinobolaget Leovegas till 56 kronor från tidigare 61,9 kronor per aktie i senaste uppdragsanalysen.

Sänkningen kommer efter Q2-rapporten där bolaget uppvisade en lägre omsättning till följd av den svaga utvecklingen i Tyskland. Också det justerade rörelseresultatet var svagare än väntat.

Samtidigt växer Leovegas på de flesta nyckelmarknader och noterade i Sverige en ny rekordomsättning. Bolaget har också framgångsrikt omlanserat Expekt i Norden samt fortsatt arbetet med att etablera sig i USA.

”Vi bibehåller vår positiva syn på Leovegas som ett fortsatt tillväxtbolag och ser uppmuntrande på det starka momentum på flertalet kärnmarknader, de intensiva satsningarna i USA samt de återkommande utdelningarna”, skriver Analysguiden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev