Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden

Analysguiden sätter riktkurs på 24 kronor för Amniotics

Analysguiden inleder uppdragsbevakning av stamcellsbolaget Amniotics, som noterades på First North i somras, och sätter riktkursen till 24 kronor. Det beskrivs att bolagets huvudkandidat mot covid-19-inducerat akut andnödssyndrom bedöms ha miljardpotential.

"Kursfallet på cirka 35 procent sedan börsintroduktionen framstår i våra ögon som omotiverat. Vi har gjort en konservativ värdering och endast inkluderat den ledande produkten PulmoStem. Med det når vi en total värdering av hela bolaget på 436 miljoner kronor, vilket motsvarar 27 kronor per aktie fördelat på dagens antal aktier, och 24 kronor per aktie inräknat en nyemission som Amniotics sannolikt kommer behöva göra under nästa år", skriver Analysguiden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt