Analytiker ifrågasätter Veoneers val i budprocessen - Di - Börskollen

Nyhet

Analytiker

Analytiker ifrågasätter Veoneers val i budprocessen - Di

Handelsbankens analytiker Hampus Engellau ställer sig frågande till Veoneers val i budprocessen, i kommentarer till Dagens industri.

Han menar att Veoneer kanske borde nappat på Qualccomms första erbjudande om att bara köpa en del av Veoneer, Arriver-versamheten, för en rejäl slant. Budet här låg på 26 dollar per aktie, enligt Di.

Istället gick bolaget vidare med bud från Magna, som ville köpa hela bolaget för 31,25 dollar per aktie. Engellau menar att detta är svårt att förstå då det troligtvis skulle funnits en bra köpare till resterande del efter uppköpet av Arriver-verksamheten. Denna del uppskattar analytikern vara värd mellan 12-18 dollar per aktie.

Som mest tänkbart utfall ser analytikern att Qualcomm köper ut hela Veoneer från börsen, och att Autoliv köper tillbaka verksamheten "Restraint Control Systems" från Qualcomm. Dock sitter Veoneers vd och ordförande även som ordförande i Autoliv, något som kan röra till det påpekar analytikern.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Veoneer

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Veoneer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev