Anders Ström till Affärsvärlden: 'Aldrig varit mer M&A än nu'
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anders Ström till Affärsvärlden: 'Aldrig varit mer M&A än nu'

Anders

Unibet-grundaren Anders Ström uppger i en intervju med Affärsvärlden att det aldrig gjorts så många företagsaffärer inom bettingbranschen som just nu.

Det är främst de amerikanska speloperatörerna som står för affärerna i deras jakt på att ha egna sportbooks, än behöva outsourca dessa från tredjepartsaktörer. Därtill förekommer vanliga konsolideringar och i veckan kom nyheten om att Draftkings har lagt ett bud på brittiska Entain värt 20 miljarder dollar.

”I det breda perspektivet har det nog aldrig varit mer M&A än nu. Pengar är historiskt sett billiga, och samtidigt är de amerikanska bolagens värderingar i topp. Här kommer ett bud som är nästan dubbelt så högt som BetMGM:s bud på Entain i början av året, och det här kanske inte ens är sista kapitlet i den här sagan. Tittar man på de värderingar som dessa transaktioner görs på, kan man ju tänka sig att det i en rationell värld skulle smitta av sig även på andra Europabaserade bolag”, sade Ström.

Under intervjun berördes också frågan om huruvida det är mer fördelaktigt för speloperatörerna att ha sportbok in house eller outsourcade. Enligt Ström är det senare alternativet det bättre eftersom det är svårt att bygga en egen sportbok och hänvisar till Kambi-kunden Penn National Gamings köp av Score Media för det ändamålet.

"Penn har köpt ett bolag som inte har en egen sportbok, men en spelplattform. Det återstår att se hur det utvecklar sig. Att bygga en fullfjädrad sportbok på två år är en stor utmaning. Jag skulle själv tacka nej till det jobbet", sade Ström.

Anders Ström är via investmentbolaget Veralda största ägare i Kambi där han även arbetar med affärsutveckling.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Kambi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt