Nyhet

Angler Gaming ökar omsättning under tredje kvartalet, oktober har börjat starkt

Bettingbolaget Angler Gaming redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 34,2 procent till 10,2 miljoner euro (7,6).

Rörelseresultatet blev 3,4 miljoner euro (2,4), med en rörelsemarginal på 33,3 procent (31,6).

Resultatet före skatt var 2,3 miljoner euro (2,3). Bolaget uppges ha haft ovanligt stora finansiella kostnader på grund av stora fluktuationer i valutakurser. Ett system har nu implementeras för att minska valutarisken i framtiden.

Resultatet efter skatt blev 2,2 miljoner euro (2,3), en minskning med 4,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,0297 euro (0,0302), vilket innebär en minskning med 1,7 procent mot föregående år.

Kundinsättningarna steg med 2,8 procent till 20,7 miljoner euro (20,2). Antalet nya registrerade kunder var 57 784 (47 826), en ökning med 20,8 procent. Antalet nya insättande kunder var 26 763 (21 721), en uppgång på 23,21 procent.

"Vi är nöjda med resultatet i det tredje kvartal, då det är det näst bästa kvartalet någonsin sett till intäkter och rörelseresultat. Vårt fantastiska folk, verksamheter och investeringar inom olika områden fortsatte att betala sig i det tredje kvartalet", skriver vd:n Thomas Kalita.

Nettospelintäkterna för oktober uppges vara 52 procent högre än i oktober 2019 medan de genomsnittliga dagliga nettospelintäkterna för samma månad är 10 procent högre än i detta kvartalet.

Bolagets vd skriver även att bolaget fortsätter att leta efter förvärv och andra möjligheter. Ett nytt varumärke ska lanseras i november som ska ge positiva intäktseffekter i december.

Angler Gaming, MEURQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning10,27,634,2%
Rörelseresultat3,42,441,7%
Rörelsemarginal33,3%31,6%
Resultat före skatt2,32,30,0%
Nettoresultat2,22,3-4,3%
Resultat per aktie, EUR0,02970,0302-1,7%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt