Nyhet

Angler

Angler Gamings omsättning och rörelseresultat i linje med vinstvarningen

Bettingbolaget Angler Gaming redovisar omsättning och rörelseresultat under andra kvartalet i linje med bolagets vinstvarning som släpptes tidigare i juli.

Angler Gaming framhåller att EM i fotboll och Copa America i fotboll drev spelarna till etablerade sportboksoperatörer. Fint väder och lättnader i coronarestriktioner innebar även en minskning av spelarnas aktivitet inom kasino.

Omsättningen sjönk 12,9 procent till 10,1 miljoner euro (11,6).

Rörelseresultatet blev 1,9 miljoner euro (3,8), med en rörelsemarginal på 18,8 procent (32,8).

Resultatet före skatt var 1,8 miljoner euro (3,5).

Resultatet efter skatt blev 1,9 miljoner euro (3,4), en minskning med 44,1 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,0249 euro (0,0449), vilket innebär en minskning med 44,5 procent mot föregående år.

Kundinsättningarna ökade med 7,6 procent till 50,2 miljoner euro (46,7). Antalet nyregistrerade ökade 4,9 procent med antalet deponerande nya kunder minskade 20 procent.

En annan viktig faktor med negativ inverkan på intäkterna var onormalt höga vinster under andra kvartalet i Premier Gaming, vilket ensam resulterade i en minskning av intäkterna på över 350 000 euro. Dessutom var kostnaderna för förvärv och konvertering av spelare, inklusive i samband med lanseringen av den nya sportsbook-vertikalen, betydligt högre under andra kvartalet.

Slutligen framhåller vd Tomas Kalita att man startat det tredje kvartalet starkt.

Angler Gaming, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning10,111,6-12,9%
Rörelseresultat1,93,8-50,0%
Rörelsemarginal18,8%32,8%
Resultat före skatt1,83,5-48,6%
Nettoresultat1,93,4-44,1%
Resultat per aktie, EUR0,02490,0449-44,5%


http://media.finwire.com/media/FWS00640B8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt