Annehem ökade förvaltningsresultatet under andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Annehem ökade förvaltningsresultatet under andra kvartalet

Fastighetsbolaget Annehem redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 45,5 miljoner kronor (36,7), en ökning med 24,0 procent mot föregående år och förvaltningsresultatet uppgick till 21,9 miljoner kronor (6,8), en ökning med 222,1 procent mot föregående år.

Driftnettot uppgick till 39,6 miljoner kronor (27,8).

Resultat per aktie hamnade på 0,34 kronor (0,09), vilket innebär en ökning med 277,8 procent mot föregående år.

Substansvärde per aktie uppgick till 37,9 kronor (26,6).

Annehem, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Hyresintäkter45,536,724,0%
Förvaltningsresultat21,96,8222,1%
Resultat per aktie, kronor0,340,09277,8%


http://media.finwire.com/media/FWM00631F7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Annehem Fastigheter

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Annehem Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev