Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anotos

Anotos omsättning föll i Q1

Teknikbolaget Anoto redovisar en minskad omsättning och rörelseförlust under det första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen sjönk 21,9 procent till 16,4 miljoner kronor (21,0).

Bolaget förklarar den lägre försäljningen att bero på flytten av produktionsanläggningen till Mexiko vilket ledde till störningar i produkternas tillgänglighet, samt den pågående pandemin som lett till att efterfrågan på pennor förblivit låg.

”Vi har däremot börjat se att efterfrågan tar fart i och med att nyckeldistributörer som Amazon börjat placera beställningar utöver PPE (personlig skyddsutrustning). Vi förväntar oss tillväxt under andra och tredje kvartalet i år till dess att produktionskapaciteten håller jämna steg med den växande efterfrågan. I synnerhet förväntar vi oss att efterfrågan av pennor för KAIT (dotterbolag inom utbildningssektorn) kommer att öka under andra kvartalet för att sedan vara betydande framåt fjärde kvartalet i år”, säger vd Perry Ha.

Ebitda-resultat blev -6,6 miljoner kronor (-14,7).

Rörelseresultatet blev -10,3 miljoner kronor (-17,6).

Resultatet före skatt var 2,8 miljoner kronor (2,5).

Resultatet efter skatt blev 2,8 miljoner kronor (2,6), medan periodens totalresultat var -9,9 miljoner kronor (-14,0). Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,09).

Anoto, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning16,421,0-21,9%
EBITDA-6,6-14,7
Rörelseresultat-10,3-17,6
Resultat före skatt2,82,512,0%
Nettoresultat2,82,67,7%
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,09


http://media.finwire.com/media/FWM006069E-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.