Apple siktar på lanseringsevent 7 september - BN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Apple siktar på lanseringsevent 7 september - BN

Apple

Teknikjätten Apple siktar på att hålla sitt lanseringsevent för att presentera iPhone 14-serien den 7 september. Det säger personer med insyn i saken, rapporterar Bloomberg News.

iPhone står idag för runt hälften av Apples intäkter. De nya modellerna inleder en intensiv produktsäsong under hösten. Flera nya Macs, iPads i låg och hög prisklass samt tre modeller av Apple-klockan ska lanseras.

Apple uppdaterar sin flaggskeppsprodukt under en tid där försäljningen börjat svikta. Konsumenter kämpar med inflation och en skakig ekonomi. Apple verkar dock klara sig bättre än konkurrenter.

Eventet ska hållas online, vilket är en fortsättning på den strategi som användes under pandemin. Tiden för eventet kan ändras men Apple brukar hålla sina lanseringar under första delen av september.

De nya modeller brukar vanligtvis släppas ungefär en vecka efter eventet. Bolaget verkar hålla sig till det, anställda i butiker har fått information om ett större produktsläpp 16 september.

Apple väntas ta bort sin "mini"-version av telefonen och istället lägga till en iPhone med 6,7-tums skärm. Även större förändringar väntas för iPhone 14 Pro-serien, bland annat ett snabbare chip. Det vanliga A15-chippet ska finnas kvar i de vanliga iPhone 14-modellerna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt