Apples produktion av Macbook och Ipads försenad på grund av komponentbrist - Nikkei

Nyhet

{newsItem.title}

Apples produktion av Macbook och Ipads försenad på grund av komponentbrist - Nikkei

Apple har fått en del av produktionen relaterad till Macbook och Ipad uppskjuten på grund av brist på komponenter, rapporterar Nikkei Asia med hänvisning till källor.

I Macbooks fall handlar det om brist på chip medan produktionen för Ipad har fått flyttas fram för att det saknas tillräckligt många paneler och panelkomponenter, enligt källorna.

Det hela har lett till att Apple fått skjuta på vissa order på komponenter från första till andra halvåret, sade uppgiftslämnarna.

Produktionen av Iphones har hittills inte varit påverkad men enligt källorna börjar det även här bli knappt om vissa komponenter.

Apple har avböjt att kommentera.

Bristen på chip är särskilt utbredd inom fordonsindustrin men också kännbar hos mobiltillverkarna. Senast har Apples främsta rival Samsung sagt att chipbristen lär bli ett problem under andra kvartalet av 2021.

https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/MacBook-and-iPad-production-delayed-as-supply-crunch-hits-Apple

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Apple

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Apple

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev