Nyhet

Aquaticus

Aquaticus Real Estate rapporterar ett förvaltningsresultat på 4,7 miljoner kronor i tredje kvartalet

Fastighetsbolaget Aquaticus Real Estate rapporterar ett förvaltningsresultat på 4,7 miljoner kronor i tredje kvartalet 2021. Jämförelsesiffror saknas då bolaget är nybildat.

Hyresintäkterna uppgick till 10,5 miljoner kronor.

Driftnettot uppgick till 9,3 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 4,7 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 41,1 miljoner kronor. Här ingår värdeförändringar på fastigheter med 26,4 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 35,3 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på 11,45 kronor.

Substansvärdet uppgick till 107,96 kronor per aktie den 30 september.

- Vi är väldigt glada över att ha förvärvat fastigheten Fröfjärden 3 i Sundbyberg under detta tredje kvartal 2021, som också är Aquaticus första redovisade kvartal. Förvärvstransaktionen gick smidigt, mycket till följd av en kompetent och väletablerad säljare tillika andra involverade parter i transaktionen. Till följd av detta har Aquaticus fått överta en väl omhändertagen fastighet och ett gott samarbete med fastighetens hyresgäst, Xylem. Under det tredje kvartalet har Aquaticus främst arbetat med att vidareetablera kontakten med hyresgästen och återupptagit de åtaganden som medföljde fastigheten från tidigare ägare, kommenterar vd Christofer Östman i delårsrapporten.

Aquaticus Real Estate, MkrQ3-2021
Hyresintäkter10,5
Driftöverskott9,3
Förvaltningsresultat4,7
Resultat före skatt41,1
Nettoresultat35,3
Resultat per aktie, kronor11,45
Substansvärde per aktie, kronor107,96


http://media.finwire.com/media/FWS0069F1A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aquaticus Real Estate

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aquaticus Real Estate

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt