Nyhet

Arcane

Arcane Crypto beställer sina första 'bitcoin-miners' för 35 miljoner kronor (R)

(Korrigerar siffran till 35 miljoner kronor istället för 38 som felaktigt angavs i första nyheten)

IT-bolaget Arcane Crypto har genom sitt dotterolag Arcane Green Data Services ingått ett köpeavtal om förvärv av datorkraft för "krypto-mining" för 35 miljoner kronor.

Mer exakt köptes 352 Antminer s19 Pro, vilket motsvarar totalt 38 720 Terra Hash med datorkraft. Dessa väntas komma i drift under tredje kvartalet i år.

"Vi förväntar oss att vår mining-verksamhet kommer att ge betydande intäkter till Arcane Crypto-gruppen. Vid rådande marknadsförhållanden skulle de miners vi har beställt generera cirka 3,5 miljoner kronor i månadsintäkter och bli mycket lönsamt. Från och med första kvartalet nästa år har vi en hosting-kapacitet för att fördubbla denna mining-verksamhet. Dessutom undersöker vi att ytterligare skala upp genom nya hosting-arrangemang. Mining är mekanismen för att säkra bitcoin-blockchain och vi har åtagit oss att säkra bitcoin blockchain på det renaste sättet, med förnybar energi", säger vd Torbjørn Bull Jenssen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arcane Crypto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arcane Crypto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt