Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arcane

Arcane Crypto beställer sina första 'bitcoin-miners' för 38 miljoner kronor

IT-bolaget Arcane Crypto har genom sitt dotterolag Arcane Green Data Services ingått ett köpeavtal om förvärv av datorkraft för "krypto-mining" för 38 miljoner kronor.

Mer exakt köptes 352 Antminer s19 Pro, vilket motsvarar totalt 38 720 Terra Hash med datorkraft. Dessa väntas komma i drift under tredje kvartalet i år.

"Vi förväntar oss att vår mining-verksamhet kommer att ge betydande intäkter till Arcane Crypto-gruppen. Vid rådande marknadsförhållanden skulle de miners vi har beställt generera cirka 3,5 miljoner kronor i månadsintäkter och bli mycket lönsamt. Från och med första kvartalet nästa år har vi en hosting-kapacitet för att fördubbla denna mining-verksamhet. Dessutom undersöker vi att ytterligare skala upp genom nya hosting-arrangemang. Mining är mekanismen för att säkra bitcoin-blockchain och vi har åtagit oss att säkra bitcoin blockchain på det renaste sättet, med förnybar energi", säger vd Torbjørn Bull Jenssen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Arcario

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arcario

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt