Nyhet

Arcane

Arcane Crypto investerar 28 miljoner kronor i utökad beräkningskapacitet (uppdatering)

(Lägger till mer info i andra stycket)

IT-bolaget Arcane Crypto har genom dotterbolaget Arcane Green Data ingått ett avtal om att förvärva 360 Antminer s19 Pro, vilket representerar en beräkningskraft om 36 000 Terra Hash, för cirka 28 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Maskinerna kommer att levereras under det första kvartalet 2022 och väntas inbringa ytterligare 10 miljoner kronor i månatliga intäkter.

"Vår miningrelaterade aktivitet är redan mycket lönsam och genererar betydande intäkter för Arcane Crypto. Denna ytterligare beställning av nya maskiner gör det möjligt för oss att fördubbla vår värdkapacitet för miningverksamhet nästa år. Miningdrift är mekanismen som säkrar bitcoins blockchain och vi fortsätter att vara trogen vårt åtagande att säkra bitcoin blockchain på det mest hållbara sättet, med förnybar energi", säger Torbjørn Bull Jenssen, vd Arcane Crypto.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arcane Crypto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arcane Crypto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt