Nyhet

Arcane

Arcane Crypto tar in över 60 miljoner kronor genom riktad nyemission

Kryptobolaget Arcane Crypto har genomfört en riktad nyemission av units som tillför det cirka 61,6 i miljoner kronor före transaktionskostnader. Emission riktades till ”kvalificerade investerare” med ett beprövat intresse i bolaget och sektorn, står det i ett pressmeddelande.

Emissionen har omfattat drygt 300 miljoner units där varje unit består av en aktie och en option av serie 2021:5. Teckningskursen för varje unit är 0,203 kronor, vilket motsvarar priset per tecknad aktie.

Teckningsoptionerna går att utnyttja mellan 1 september 2021 och 28 februari 2022. Deras teckningskurs är satt till 0,2436 kronor. Om de utnyttjas till fullo får bolaget in ytterligare 73,3 miljoner kronor.

Bolaget tänker använda en stor del av emissionslikviden till att etablera en verksamhet inom mining av kryptovalutor. Bolaget har tidigare aviserat att man förhandlar om inköp av utrustning för ändamålet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arcane Crypto

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arcane Crypto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt