Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arcane

Arcane Crypto tar in över 60 miljoner kronor genom riktad nyemission

Kryptobolaget Arcane Crypto har genomfört en riktad nyemission av units som tillför det cirka 61,6 i miljoner kronor före transaktionskostnader. Emission riktades till ”kvalificerade investerare” med ett beprövat intresse i bolaget och sektorn, står det i ett pressmeddelande.

Emissionen har omfattat drygt 300 miljoner units där varje unit består av en aktie och en option av serie 2021:5. Teckningskursen för varje unit är 0,203 kronor, vilket motsvarar priset per tecknad aktie.

Teckningsoptionerna går att utnyttja mellan 1 september 2021 och 28 februari 2022. Deras teckningskurs är satt till 0,2436 kronor. Om de utnyttjas till fullo får bolaget in ytterligare 73,3 miljoner kronor.

Bolaget tänker använda en stor del av emissionslikviden till att etablera en verksamhet inom mining av kryptovalutor. Bolaget har tidigare aviserat att man förhandlar om inköp av utrustning för ändamålet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Arcario

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Arcario

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt