Arcaroma och Optifreeze tecknar samarbetsavtal - Börskollen

Nyhet

Arcaroma och Optifreeze tecknar samarbetsavtal

Arcaroma har tecknat ett samarbets- och utvärderingsavtal med Optifreeze. Avtalet löper till slutet av första kvartalet 2021 med möjlighet till förlängning, framgår det av ett pressmeddelande.

Syftet är att utvärdera möjligheten till framtida gemensamma projekt inom livsmedelsapplikationer. Enligt Arcaroma erbjuder ett fördjupat samarbete med Optifreeze en stor potential i att bli starkare och mer konkurrenskraftiga inom livsmedelsteknik.

”Det tekniska och vetenskapliga kunnandet i respektive bolag är komplementära. Arcaroma har redan ett starkt fokus på olika livsmedel och här skulle Optifreeze gedigna grundforskning och höga kompetens inom metodutveckling kunna bidra till att bredda applikationsportföljen”, heter det.

Arcaromas vd Johan Möllerström säger att det är ovanligt att se två bolag passa så väl som Arcaroma och Optifreeze.

”Samarbetet med Optifreeze kommer att innebära att ArcAroma kan bli bredare i vårt kunderbjudande och bli mindre beroende av de säsongsvariationer som vi tex har i olivbranschen. Vår försäljningsorganisation har redan i dag dialog med betydande kunder i Asien för båda bolagens produkter. Vårt samarbete kommer att innebära ökad kostnadseffektivitet genom bättre utnyttjande av våra resurser. Vi ser en ökad möjlighet till accelererad tillväxt”, säger han.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev