Nyhet

Arcaroma: Säljer innehav i OptiFreeze - Penser

ArcAroma meddelade under gårdagen att man vill sälja hela innehavet i OptiFreeze. ArcAroma har länge varit största ägare i OptiFreeze och ägde innan nyheten 13 % av bolaget. Priset för transaktionen blev 27,10 kr per aktie, vilket motsvarar en rabatt om drygt 9 % mot stängningskurs. Försäljningen omfattade hela innehavet om 1,6 miljoner aktier vilket blir ett bruttobelopp om 43,4 mkr.
ArcAroma har påverkats av Covid-19-pandemin, som försvårat de pågående utvärderingarna omkring medelhavet och tillfälligt förskjutit bolagets kommersialisering. Vi har sett en försäljning av innehavet i OptiFreeze som en potentiell finansieringskälla, och försäljningen medför ett kapitaltillskott som är nödvändigt. ArcAroma tog in 20 mkr i februari via en nyemission.

ArcAroma har räknat med försäljning och kassaflöde om 8 – 11 mkr under H2. Vid utgången av Q2 hade ArcAroma en kassa om 8,2 mkr, samtidigt som det operativa kassaflödet för det andra kvartalet uppgick till – 3,5 mkr.

Aktiekommentar

Vi bedömer att försäljningen av innehavet i OptiFreeze syftar till att finansiera ArcAromas verksamhet, och att försäljningen inte återspeglar en förändrad syn på OptiFreeze eller bolagets framtid. För ArcAroma ger detta finansiell trygghet inför hösten, och vi ser att bolaget har säkrat den finansiella positionen till dess att man uppnår positivt kassaflöde, som vi har bedömt att man gör under 2021.

Research feed

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt