Archelon redovisar som väntat små förändringar av resultatet - Börskollen

Nyhet

Archelon redovisar som väntat små förändringar av resultatet

Prospekteringsbolaget Archelon redovisar som väntat små förändringar av sitt resultat.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (-0,8). Resultatet efter skatt blev -0,6 miljoner kronor (-0,8). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,01).

Archelon siktar på en notering av ett bolag i Norge under hösten.

"Under innevarande år finns stora förväntningar på Akobo Minerals som bedriver guldprospektering i Etiopien. Bolaget inledde under första kvartalet 2020 ett fortfarande pågående kärnborrningsprogram som i vissa borrhål visat häpnadsväckande höga guldhalter. Akobo planerar nu för en listning på en börs i Norge under andra halvåret 2020 då värdet på bolaget och även Archelons aktieinnehav tydligare kommer att synliggöras. Archelon har tidigare delat ut aktier i Akobo till Archelons aktieägare", skriver vd Tore Hallberg i rapporten.

Bolaget tittar i övrigt på ett antal projekt och bolag som kan komma att bli investeringar eller direkta övertaganden, skriver Hallberg.

Archelon, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,6-0,8
Nettoresultat-0,6-0,8
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,01

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Archelon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Archelon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev