Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Arctic Paper överklagar beslut om utsläppsrätter från EU-kommisionen

Papperstillverkningsbolaget Arctic Paper har beslutat att överklaga EU-kommissionens beslut om att utesluta bolaget från tilldelning av gratis utsläppsrätter, som togs på grund av att Arctic Paper Grycksbo använder för lite fossila bränslen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den svenska regeringen har nu sex veckor på sig att intervenera för att stötta Artic Paper och principerna bakom utsläppsrättssystemet.

"Vi går miste om 130 miljoner kronor perioden 2021-2025, en orättvisa som givetvis kommer att påverka vår konkurrenskraft negativt eftersom våra konkurrenter i EU fortsatt omfattas av gratistilldelningen av utsläppsrätter", säger Michael Fejér, vd för Arctic Paper Grycksbo.

Han anser att Arctic Paper bestraffas för att ha kommit långt i minskningen av utsläpp.

"Vi bestraffas för att ha gått för långt i minskningen av våra utsläpp medan konkurrenter med större fossila utsläpp belönas. Det är fullständigt orimligt och jag hoppas att den svenska regeringen agerar i tid och intervenerar i processen", fortsätter Fejér.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arctic Paper

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arctic Paper

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt