Arden X ökade 3,02 procent i juli - bästa kvartalet någonsin för MTG

Nyhet

Arden X ökade 3,02 procent i juli - bästa kvartalet någonsin för MTG

Fonden Arden X steg 3,02 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,81 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 23,06 procent och är därmed bättre än index som har minskat 3,26 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltaren Stefan Westin.

De bolag som genererade en stark avkastning i juli var Huya 24 procent, MTG 15 procent och Take-Two 13,50 procent.

Innehavet MTG rapporterade det bästa kvartalet någonsin sett till vinst och omsättning och bolaget fortsätter att göra stora investeringar i marknadsföring för den framtida tillväxten. Bolaget steg nära 15 procent under juli.

Fondens största innehav vid utgången månad var
Stillfront 6,10 procent
MTG 5,83 procent
Ubisoft 5,0 procent

Vid utgången månad vart fondens största branschfördelning mot spelutvecklare & utgivare, eSport och underleverantörer. Med vikterna 45, 30 respektive 13 procent. Fonden hade en kassa på 12 procent.

Arden X, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent3,02
Index MM, förändring i procent4,81
Fond i år, förändring i procent23,06
Index i år, förändring i procent-3,26

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev