Arlandastad klättrar 7,0 procent i premiärhandeln på First North

Nyhet

{newsItem.title}

Arlandastad klättrar 7,0 procent i premiärhandeln på First North

Fastighetsbolaget Arlandastad började i dag den 15 september att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet AGROUP. Erbjudandet att teckna aktier i bolaget mötte ett mycket stort intresse och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

Teckningskursen var 67,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en substansrabatt på 11 procent jämfört med substansvärdet på 76,10 kronor per aktie den 30 juni. Teckningskursen motsvarar en värdering av bolaget på 3,8 miljarder kronor före erbjudandet.

Erbjudandet omfattade 5,93 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande ett värde på 400 miljoner kronor. Inga befintliga aktier såldes i erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på 0,89 miljoner aktier, motsvarande ett värde på 60 miljoner kronor. Erbjudandet summerar därmed till totalt 6,81 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande ett värde på 460 miljoner kronor.

Ankarinvesterare var fastighetsbolaget SBB och Prior & Nilsson Fonder som åtagit sig att teckna aktier för 338,5 miljoner kronor. Åtagandena motsvarade 74 procent av antalet aktier i erbjudandet inklusive övertilldelningsoptionen.

Aktien har hittills i dag handlats till 81 kronor som högst betalt och 71,01 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 72,21 kronor, vilket är en uppgång på 7,0 procent jämfört med teckningskursen på 67,50 kronor per aktie. Aktier för 8,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 63,77 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 4,6 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Arlandastad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Arlandastad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev