Nyhet

Arocell drar tillbaka FDA-ansökan, aktien faller med 49 procent

Biokemibolaget Arocell har efter en diskussion med det amerikanska läkemedelsverket FDA har dragit slutsatsen att den predicate device som valdes för bolagets 510(k)-ansökan inte är möjlig givet den avsedda användningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta innebär att 510(k)-vägen inte är tillämpbar för denna ansökan. På basis av denna nya information, som bolaget har fått från FDA, har Arocell beslutat att dra tillbaka 510(k)-ansökan i dess nuvarande form. Arocell kommer nu i samråd med FDA att utvärdera möjligheten för en så kallad De Novo-process som används i de fall då en predicate device saknas.

Beskedet får aktien att falla kraftigt. Strax före stängningen noteras ett kursfall på 49 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. First North-bolaget Arocell köpte nyligen upp IDL Biotech som var noterat på Spotlight.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt