Aros Bostadsutveckling kallar till extra stämma för att besluta om garanterat utbyteserbjudande och riktad nyemission av preferensaktier

Nyhet

Aros Bostadsutveckling kallar till extra stämma för att besluta om garanterat utbyteserbjudande och riktad nyemission av preferensaktier

Aktieägarna i Aros Bostadsutveckling kallas till extra bolagsstämma måndagen den 23 november i Stockholm.

Styrelsen föreslår att bolagsordningen ändras, innebärande införandet av A-preferensaktier och B-preferensaktier. Den årliga utdelningen ska vara 8,50 kronor per A-preferensaktie och 7,50 kronor per B-preferensaktie.

Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar om ett inlösenerbjudande till samtliga
A-preferensaktieägare i Bolaget om inlösen av preferensaktier med återbetalning genom
inlösenfordran. Inlösenfordran kan endast användas till att betala för tecknade nya B-preferensaktier genom kvittning av inlösenfordran.

För varje inlöst A-preferensaktie ska betalas ett lösenbelopp bestående av en inlösenfordran på bolaget om nominellt 102 kronor. Anmälan i inlösenerbjudandet kan ske från och med den 25 november till och med den 9 december.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om nyemission av högst 5,00 miljoner B-preferensaktier till en teckningskurs på 100 kronor per aktie samt nyemission av högst 1,04 miljoner B-preferensaktier till en teckningskurs på 96,25 kronor per aktie.

Syftet med emissionen av B-preferensaktier är att ger en lägre utdelning och därmed lägre kostnad för bolaget jämfört med befintliga A-preferensaktier.

Vidare vill styrelsen ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemisison av B-preferensaktier för högst 40 miljoner kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutv.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutv.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev