Nyhet

Aros

Aros Bostadsutvecklings stamaktier ökar 2,3 procent i premiärhandeln på First North

Aros Bostadsutvecklings stamaktie började i dag den 16 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Stamaktien handlas med kortnamnet AROS. Bolaget har sedan tidigare A- och B-preferensaktier som handlas på First North.

Erbjudandet inför noteringen mötte ett stort intresse. Teckningskursen var 56 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 6,21 miljoner aktier, varav 5,36 miljoner nyemitterade aktier och 0,85 miljoner befintliga aktier som såldes av LMK Ventures. Det finns även en övertilldelningsoption att sälja ytterligare 0,93 miljoner aktier. Bolaget tillförs 347 miljoner kronor, vilket kan stiga till 400 miljoner kronor om övertilldelningen utnyttjas.

Ankarinvesterare är Rutger Arnhult via M2 Asset Management, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Prior Nilsson Fonder, Bell Rock Capital Management och Cicero Fonder som tillsammans har köpt aktier för 280 miljoner kronor.

Stamaktien har hittills i dag handlats till 60,50 kronor som högst betalt och 56,10 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 57,30 kronor, en uppgång på 2,3 procent jämfört med teckningskursen på 56 kronor. Aktier för 6,8 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 32,25 miljoner stamaktier utestående och börsvärdet är 1,8 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aros Bostadsutveckling

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt