Nyhet

Asarina Pharma rapporterar lägre rörelseförlust - kommenterar utvecklingen

Asarina Pharma redovisar en minskad rörelseförlust i det andra kvartalet. Bolaget rapporterar som väntat inga intäkter.

Rörelseresultatet blev -17,8 miljoner kronor (-28,1).

Resultat per aktie hamnade på -1,05 kronor (-1,53).

Vd Peter Nordkild förmedlar att man planerar att initiera en fas IIa-proof-of-concept-studie under våren 2021 inom Tourette Syndrom.

I maj lämnade man in en ansökan till FDA om särläkemedelsklassificering för bolagets läkemedelskandidat för barn under 18 år. Asarina hoppas att få ett godkännande under denna höst.

Toxstudien fortskrider enligt plan och man strävar efter att lämna in en klinisk prövningsansökan till den danska läkemedelsverket under det första kvartalet 2021, och inleda studien under det andra kvartalet.

Vad avser menstruell migrän är man övertygade om att kunna rapportera topline-resultat från den pågående studien under andra kvartalet 2021.

Avslutningsvis kommenteras fas 2b-studien inom PMDS.

"Vår aktiva substans Sepranolon gav ett behandlingsresultat i nivå med tidigare studieresultat, men en statistiskt signifikant skillnad från placebo kunde inte påvisas på grund av ett oväntat högt placebo-svar. Studien visade att Sepranolon hade en utmärkt säkerhetsprofil", förmedlar Nordkild.

Asarina Pharma, MkrQ2-2020Q2-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-17,8-28,1
Resultat per aktie, kronor-1,05-1,53

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Asarina Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Asarina Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt