Nyhet

ASML

ASML höjer intäktsprognosen för 2025

Halvledartillverkaren ASML höjer intäktsprognosen för 2025 i samband med kapitalmarknadsdagen som hålls senare under onsdagen. Bolaget tror sig nu kunna nå intäkter på mellan cirka 24-30 miljarder euro, jämfört med tidigare förväntade 15-24 miljarder euro.

Bolaget räknar med att bruttomarginalen uppgår till mellan 54-56 procent år 2025.

Vidare förväntar sig bolaget att intäkterna från dess system (litografi, mätteknik och inspektion) och Installed Base Management (service och försäljning av uppgradering) ökar årligen med cirka 11 procent mellan 2020-2030.

ASML uppger också att det och dess partner arbetar aktivt med att förbättra kapaciteten för att kunna möta den framtida efterfrågan.

Slutligen meddelar ASML att aktieägarna kan fortsatt räkna med en betydande avkastning genom en kombination av ökade utdelningar och aktieåterköp.

ASML är leverantör av maskiner till chiptillverkare så som TSMC, Intel och Samsung.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ASML

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ASML

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt