Nyhet

ASML

ASML ökade nettoresultatet som väntat - guidar för högre omsättning i Q3

Halvledarbolaget ASML redovisar omsättning och resultat i linje med väntat i det andra kvartalet. Vidare guidar bolaget för en högre omsättning i Q3 och offentliggör ett aktieåterköpsprogram.

Omsättningen steg 20,9 procent till 4 020 miljoner euro (3 326). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 4 100.

Resultatet efter skatt blev 1 038 miljoner euro (751), analytikerkonsensus 1 030.

Resultat per aktie hamnade på 2,52 euro (1,79).

ASML guidar för en omsättning i det tredje kvartalet på mellan 5,2 och 5,4 miljarder euro, med en bruttomarginal på mellan 51 och 52 procent.

Vidare har ASML offentliggjort ett nytt aktieåterköpsprogram, där aktier för 9 miljarder euro ska återköpas fram tills den 31 december 2023.

Bolagets vd Peter Wennink uppger att efterfrågan är fortsatt hög över samtliga marknader och segment i verksamhetens produktportfölj. Därmed arbetar ASML för att maximera sin output så mycket som möjligt.

ASML, MEURQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning4 0204 100-2,0%3 32620,9%
Nettoresultat1 0381 0300,8%75138,2%
Resultat per aktie, EUR2,521,7940,8%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM00630CF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ASML

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ASML

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt