Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ASML

ASML utvecklar ny maskin som kan revolutionera chip-tekniken

Halvledarbolaget ASML utvecklar en ny version av sin EUV-maskin som används för att skapa kretsar på chip, skriver CNBC.

Den nya versionen av maskinen, kallad High NA, kan göra det möjligt för chiptillverkare att bygga ännu mer sofistikerade chip för att driva nästa generations elektroniska enheter. Den nya maskinen uppges kunna möjliggöra att chipdelar blir 1,7 gånger mindre och ha 2,9 gånger högre chipdensitet.

- Med den här plattformen kommer kunderna att minska antalet processteg. Detta kommer att vara en stark motivation för dem att ta till sig tekniken. Plattformen kommer att erbjuda betydande minskningar av defekter, kostnader och cykeltider, säger en talesperson från bolaget till CNBC.

ASML är det största teknikföretaget i Europa sett till marknadsvärde och dess aktie har stigit med cirka 70 procent i år. Företagets nuvarande maskin används av jättar som TSMC, Samsung och Intel.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om ASML

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ASML

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt