Aspire Global siktar på att dubbla antalet licenser inom fem år, behåller finansiella mål oförändrade
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aspire Global siktar på att dubbla antalet licenser inom fem år, behåller finansiella mål oförändrade

Bettingbolaget Aspire Global håller idag en kapitalmarknadsdag där bolaget ska redogöra för sin
strategi för fortsatt lönsam tillväxt. Målet är att växa på lokalt reglerade marknader och att dubbla antalet licenser inom fem år. Aspire Global ska fortsätta sin expansion i Europa och Nordamerika samt etablera sig i Latinamerika och Afrika vilket kommer att ske genom förvärvet av sportboksleverantören Btobet som annonserades igår. De finansiella målen, som sattes i december 2018, är oförändrade. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aspire Global har nyligen gjort två betydande förvärv, nämligen förvärven av den spelstudion och spelhubben Pariplay samt sportboksleverantören Btobet. Med dessa två strategiska förvärv har Aspire Global skapat en komplett B2B-portfölj som består av en Igamingplattform, sportbok, kasinospel och spelhubb liksom tillhörande tjänster för alla kontinenter och marknader. Alla tjänster säljs fristående eller som en paketlösning baserad på en intäktsdelningsmodell.

Idag har Aspire Global 87 partners, de flesta av dem i Europa. Företaget har tydliga planer för hur tillväxtstrategin ska utföras. En viktig förutsättning för expansionen är Aspire Globals förmåga att möta tier 1 och 2 operatörernas högt ställda krav.

De finansiella målen, som sattes i december 2018, är oförändrade. Målen är intäkter om 200 miljoner euro och ett ebitda-resultat om 32 miljoner euro år 2021.

- Med förvärven av Pariplay och BtoBet kan vi hantera flera vertikaler, egenutvecklade spel och externt innehåll genom en enda integration. Det, tillsammans med vår förmåga att växa på reglerade marknader, gör vårt B2B-erbjudande mycket attraktivt och konkurrenskraftigt. Aspire Global är positionerat för att bli världens ledande B2B Igamingleverantör, säger Tsachi Maimon, vd för Aspire Global.

Den virtuella kapitalmarknadsdagen börjar idag fredag 18 september, klockan 10:00.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt