Nyhet

Astra

Astra Zeneca ansöker om nödgodkännande för förebyggande behandling mot covid-19

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca har ansökt om nödgodkännande hos den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för läkemedelskandidaten AZD7442. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kandidaten är tänkt att förebygga att symptomatisk covid-19 utvecklas i kroppen. Data från fas III-studien PROVENT, där 77 procent reducerad risk för utveckling av symptomatisk covid-19 visades, har lämnats in tillsammans med ansökan.

"Sårbara populationer som immunförsvagade kan ofta inte skapa ett skyddande svar efter vaccination och fortsätter att riskera att utveckla covid-19. Med denna första globala ansökan är vi ett steg närmare att tillhandahålla ett ytterligare alternativ för att skydda mot covid-19 tillsammans med vacciner. Vi ser fram emot att dela AZD7442-data för behandling av covid-19 senare i år", kommenterar Mene Pangalos, Executive Vice President, BioPharmaceuticals R&D, Astra Zeneca.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt