Nyhet

Astra Zeneca förvärvar Caelum Biosciences

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca förvärvar Caelum Biosciences, ett förvärv som man menar stärker företagets pipeline av fas III-produkter. I förvärvet kommer Astra Zeneca över CAEL-101, vilket har potential att bli en viktig medicin mot den sällsynta sjukdomen AL-amyloidos. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Med en medianöverlevnadstid på mindre än 18 månader efter diagnosen finns det ett akut behov av nya behandlingar för denna förödande sjukdom. CAEL-101 har potential att bli den första behandlingen för rikta och ta bort amyloidavlagringar från organvävnader, förbättra organfunktionen och i slutändan leda till längre liv för dessa patienter", säger Marc Dunoyer, vd för Alexion, i en kommentar.

Förvärvet sker formellt genom att Alexion, som Astra Zeneca tidigare förvärvat, utnyttjar en option för att köpa resten av aktierna i Caelum Biosciences. Alexion har haft en minoritetspost sedan 2019.

Vid stängningen av förvärvet, som förväntas äga rum den 5 oktober 2021, kommer Alexion att betala Caelum det avtalade lösenpriset på cirka 150 miljoner dollar, med möjlighet till ytterligare betalningar på upp till 350 miljoner dollar vid uppnåendet av milstolpar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt