Nyhet

Astra Zeneca lägger fortsatt locket på angående Sobi-budet - Di

Idag fredag löper den förlängda acceptperioden för budet på läkemedelsbolaget Sobi ut och Astra Zeneca, som är bolagets näst största ägare, har fortsatt inte tillkännagivit huruvida man accepterar budet eller inte.

I början av september la Advent och GIC ett bud på Sobi motsvarande 235 kronor per aktie - ett bud som Sobis styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera. Vidare har storägarna Investor och Fjärde AP-fonden som kontrollerar 36,5 respektive 7 procent av aktierna, meddelat att man accepterar budet.

Under Astra Zenecas rapportsamtal efter sin Q3-rapport dök frågan upp, varpå bolagets finanschef Aradhana Sarin svarat att man inte kan kommentera frågan, skriver Dagens Industri.

Sobis aktie handlas idag kring nollan och står i 232,60 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt