Astra Zeneca överväger att notera vaccindivision - BN - Börskollen

Nyhet

Astra

Astra Zeneca överväger att notera vaccindivision - BN

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca tittar på olika alternativ för sin division inom nya vaccin, inklusive en potentiell notering. Det uppger källor till Bloomberg News.

Processen ska vara i ett tidigt skede och bolaget kan välja att avstå från en notering, säger källorna.

Uppgifterna kommer efter att bolaget förra månaden aviserat skapandet av en ny division inom vaccin och immunterapier som kommer att hysa dess behandlingar mot covid-19.

Astra Zeneca har till skillnad från andra vaccinutvecklare inte velat ta betalt för sina coronavaccin. Men detta har också kostat på börsen då bolagets avkastning varit 6 procent under senaste året, att jämföra med 35 procent för Pfizer och 90 procent för Moderna. Astra Zenecas vd Paul Soriot har sagt att man tänker nu ta betalt för sina vaccin från utvecklade länder.

Astra Zeneca har inte hunnit kommentera Bloombergs uppgifter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev