Astra Zeneca ska samutveckla och kommersialisera Ionis läkemedelskandidat

Nyhet

Astra Zeneca ska samutveckla och kommersialisera Ionis läkemedelskandidat

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca har tecknat avtal med Ionis om att gemensamt utveckla och kommersialisera deras läkemedelskandidat Eplontersen, som för tillfället befinner sig i fas 3-studier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Eplontersen syftar till att behandla både ärftliga och icke-ärftliga former av TTR-amyloidos (ATTR).

Bolagen kommer gemensamt att utveckla och kommersialisera Eplontersen i USA, medan Astra Zeneca kommer att utveckla och kommersialisera den i resten av världen, förutom i Latinamerika.

Astra Zeneca kommer att betala Ionis en förskottsbetalning på 200 miljoner dollar och ytterligare upp till 485 miljoner dollar efter myndighetsgodkännanden. Vidare kommer man också betala upp till 2,9 miljarder dollar vid uppnådda försäljningsrelaterade milstolpar, plus royalties i intervallet mellan låga tvåsiffriga till mitten av tjugotalet i procent beroende på region.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev