Astra Zenecas behandling med AZD7442 minskar risken för allvarlig covid-19 eller dödsfall

Nyhet

Astra Zenecas behandling med AZD7442 minskar risken för allvarlig covid-19 eller dödsfall

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas antikroppskombination, AZD7442, minskade risken för patienter att utveckla allvarlig covid-19 visar fas 3-studien TACKLE, där den primära slutpunkten uppnåddes. Det framgår av ett pressmeddelande.

Resultaten visade en minskning om 50 procent av allvarlig covid-19 eller dödsfall jämfört med placebo hos icke-sjukhusinlagda patienter som hade symptom för sju dagar eller mindre. Totalt 90 procent av deltagarna i studien var från populationer med hög risk att utveckla allvarlig covid-19.

"Dessa viktiga resultat för AZD7442, vår långverkande antikroppskombination, bidrar till det växande bevismaterialet för användning av denna terapi både vid förebyggande och behandling av covid-19. Ett tidigt ingripande med vår antikropp kan ge en signifikant minskning av utvecklingen till svår sjukdom, med fortsatt skydd i mer än sex månader", kommenterar Mene Pangalos, Executive Vice President, BioPharmaceuticals R&D, Astra Zeneca.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev