Nyhet

Astra Zenecas kommer fortsätta att marknadsföra sitt covid-19-vaccin efter pandemitiden - FT

Astra Zenecas nya enhet för vacciner och antikroppsterapier är ett tecken på att läkemedelsbolaget kommer att fortsätta att marknadsföra covid-19-vaccinet efter pandemin då deras kontrakt tillåter bolaget att generera vinst. Det skriver Financial Times som hänvisar till personer med kunskap i frågan.

"Teamet kommer att ägnas åt vårt covid-19-vaccin, vår långverkande antikroppskombination och vårt utvecklingsvaccin som tar itu med flera varianter av oro, såväl som till vår befintliga portfölj för luftvägsvirussjukdomar," skrev bolaget vid tillkännagivandet av den nya enheten.

Emellertid uppgav en annan källa att den nya enheten inte signalerar om någon färdriktning för vaccinet, utan att enheten istället är till för att koppla samman resurser och ledarskap för ett antal tillgångar i bolagets portfölj.

Företaget väntar fortfarande på FDA-godkännande nästan ett år efter att deras konkurrenter fått tillstånd för akut användning. Många EU-länder har antingen övergett eller begränsat användningen av bolagets covid-19-vaccin.

Astra Zeneca har lovat att inte tjäna pengar på sitt covid-19-vaccin under pandemin, dock har bolaget enligt sitt kontrakt rätt att deklarera att pandemin är över från juli 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt