Nyhet

Astra Zenecas och Sobis vaccinkandidat nirsevimab kan ligga bakom stupade budet - Di

Av allt att döma tackade Astra Zeneca nej till budet på Sobi, ett bud som nu dragits tillbaka efter att acceptperioden löpt ut och villkoret om 90 procent inte uppnåtts. Dagens industri spekulerar i att anledningen kan ligga i Astra Zenecas, Sanofis och Sobis samutvecklade vaccinkandidat nirsevimab.

Nirsevimab syftar till att behandla spädbarnssjukdomen RSV och så sent som i september varnade amerikansk sjukvård för en explosion i RSV. Kandidaten utgör en vital komponent i Sanofis ambition att mer än fördubbla sin försäljning i slutet av 2020-talet, skriver Di.

Enligt uppgifter till tidningen är anledningen till Astra Zenecas motvilja till budet att man vill komma över ett eller ett par läkemedel i Sobis portfölj, inte minst nirsevimab, vars vinster i USA bolagen ska dela lika på.

Varken Astra Zeneca eller Sobi vill kommentera Nirsevimabs roll i affären.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt