Astra Zenecas positiva nyhetsflöde borde leda till betydande höjningar av konsensus - Kepler

Nyhet

Astra

Astra Zenecas positiva nyhetsflöde borde leda till betydande höjningar av konsensus - Kepler

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca har den senaste tiden haft ett positivt nyhetsflöde som enligt Kepler Cheuvreux "borde leda till riktigt betydande höjningar av konsensus". Det framgår av en analys.

Banken väljer att kraftigt höja sin försäljningsprognos och de sammanlagda prognoserna för Enhertu och Lynparza år 2026 ligger för tillfället 5 miljarder dollar över senaste konsensus. Denna försäljning motsvarar 10 procent av bolagets totala försäljning.

Vidare skriver banken att det råder oro kring Astras största läkemedel, Tagrisso, vars metastatiska försäljning halverats på några år. I Keplers scenarioanalys kapar detta "bara" 6 pund från bolagets värdering.

Kepler upprepar köp och höjer riktkursen till 98 pund (90) med anledning av bättre pipeline än väntat för Enherthu, Lynparza, Imfinzi och Breztri, samt positiv effekt från dotterbolaget Alexion.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev