Astra Zenecas PROpel fas III-studie uppnår primär slutpunkt - Börskollen

Nyhet

Astra Zenecas PROpel fas III-studie uppnår primär slutpunkt

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas PROpel fas III-studie uppnår den primära slutpunkten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mercks Lynparza i kombination med Astras abirateron fördröjde sjukdomsprogression signifikant hos alla deltagare i PROpel fas III-studien för första-linjen metastatisk kastreringsresistent prostatacancer (mCRPC).

Vid en planerad interimsanalys drog Independent Data Monitoring Committee (IDMC) slutsatsen att försöket uppfyllde den primära slutpunkten för radiografisk progressionsfri överlevnad (rPFS) hos män med mCRPC som inte hade fått behandling i första linjen.

”Idag har män med metastatisk kastrationsresistent prostatacancer begränsade alternativ i första linjen, och tyvärr utvecklas sjukdomen ofta efter inledande behandling med nuvarande vårdstandarder. Dessa spännande resultat visar potentialen för Lynparza med abirateron att bli ett nytt första linjens alternativ för patienter oavsett deras biomarkörstatus och nå en bred population av patienter som lever med denna aggressiva sjukdom. Vi ser fram emot att diskutera resultaten med globala hälsomyndigheter så snart som möjligt", kommenterar Susan Galbraith, Executive Vice President, Oncology R&D.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AstraZeneca

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev