Nyhet

Atlant Precious ökade 0,6 procent i augusti - varnar för det fortsatta techrallyt

Fonden Atlant Precious steg 0,6 procent i augusti. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,3 procent. Det framgår av en månadsrapport enligt ansvarig förvaltare Mattias Gromark.

I sina kommentarer riktar Gromark fokus på Nasdaqbörsen och Federal Reserve i USA.

"Centralbanken Fed har under perioden bekräftat att man justerar sitt inflationsmål till ett genomsnittligt inflationsmål om 2 procent vilket innebär att man kommer tillåta inflationen skjuta över målet för att kompensera för tidigare låg inflation, vilket är bra för ädelmetaller på lång sikt. Samtidigt fortsätter techrallyt på Nasdaqbörsen vilket i vissa avseenden börjar likna läget under IT-bubblan som sprack 2000."

Positiva bidragsgivare under månaden var Ishares Phy silver och DB Phy silver. Enligt Gromark gav även fondens köpoption i guld en positiv avkastning på 56,5 procent.

Negativa bidragsgivare för månaden var Orocobre, First Majestic Silver och Franco Nevada.

Atlant Precious, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent0,6
Fond i år, förändring i procent21,3

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om First Majestic Silver

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien First Majestic Silver

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt