Atlas Copco förvärvar Purification Solutions - Börskollen

Nyhet

Atlas Copco förvärvar Purification Solutions

Atlas Copco har köpt Purification Solutions som är en amerikansk tillverkare av luftbehandlare och kvävegeneratorer. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna hålls hemliga.

Purification Solutions har sitt säte i Charlotte, sysselsätter 60 personer och hade 2019 en omsättning på cirka 242 miljoner kronor (26 miljoner dollar). Bolaget bedriver förutom i Amerika också verksamhet i Europa.

Atlas Copco uppger att man köper ett bolag med ett högt anseende och starkt varumärke inom luftbehandling och kvävegeneratorer.

”Bolagets expertis och produktportfölj kommer att öka vår marknadsandel och påskynda vår affärsutveckling i Nordamerika, Europa och andra strategiskt viktiga marknader”, säger Vagner Rego, affärsområdespresident Kompressorteknik.

Purification Solutions kommer att ingå i divisionen Industrial Air inom affärsområdet Kompressorteknik. Affären är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atlas Copco A

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atlas Copco A

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev