Nyhet

Atvexa genomför ägarspridning inför listbyte till Nasdaq Stockholm den 8 december

Utbildningsbolaget Atvexa aviserade den 11 november sin avsikt att genomföra ett listbyte från Nasdaq First North Growth Market till Nasdaq Stockholm och att en ägarspridning avses genomföras genom försäljning av befintliga B-aktier från vissa större aktieägare. Prospektet publiceras idag den 23 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Första handelsdag i Atvexas B-aktie på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista är planerad till tisdagen den 8 december. Sista handelsdag på First North blir därmed den måndagen den 7 december.

Erbjudandet omfattar 668 895 befintliga B-aktier. Erbjudandepriset kommer att fastställas till volymvägd genomsnittlig betalkurs för B-aktien på First North under anmälningsperioden i erbjudandet med avdrag för en rabatt om åtta procent. Erbjudandepriset kommer inte att överstiga 120 kronor per B-aktie. Erbjudandekursen förväntas offentliggöras den 7 december.

Erbjudandet består av ett erbjudande till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Anmälningstiden inleds den 24 november och avslutas den 4 december för både allmänhet och institutionella investerare.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atvexa

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atvexa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt