Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Atvexa genomför ägarspridning inför listbyte till Nasdaq Stockholm den 8 december

Utbildningsbolaget Atvexa aviserade den 11 november sin avsikt att genomföra ett listbyte från Nasdaq First North Growth Market till Nasdaq Stockholm och att en ägarspridning avses genomföras genom försäljning av befintliga B-aktier från vissa större aktieägare. Prospektet publiceras idag den 23 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Första handelsdag i Atvexas B-aktie på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista är planerad till tisdagen den 8 december. Sista handelsdag på First North blir därmed den måndagen den 7 december.

Erbjudandet omfattar 668 895 befintliga B-aktier. Erbjudandepriset kommer att fastställas till volymvägd genomsnittlig betalkurs för B-aktien på First North under anmälningsperioden i erbjudandet med avdrag för en rabatt om åtta procent. Erbjudandepriset kommer inte att överstiga 120 kronor per B-aktie. Erbjudandekursen förväntas offentliggöras den 7 december.

Erbjudandet består av ett erbjudande till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige. Bolaget kommer inte att erhålla någon försäljningslikvid från försäljningen av aktierna i erbjudandet. Anmälningstiden inleds den 24 november och avslutas den 4 december för både allmänhet och institutionella investerare.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.