Nyhet

Atvexa

Atvexa ökade omsättningen i fjärde kvartalet

Utbildningsbolaget Atvexa redovisar en ökad omsättning och oförändrat rörelseresultat i det fjärde kvartalet, jämfört med året innan. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen steg 14,3 procent till 489 miljoner kronor (428). Bolagets tillväxt under verksamhetsåret har huvudsakligen kommit från förvärvade förskolor och skolor.

"Vi är extra glada över att fortsätta växa i områden där vi nyligen etablerat oss eller där vi är i ett uppbyggnadsskede, såsom i Blekinge, Skåne och Västra Götaland", säger vd Katarina Sjöberg.

Rörelseresultatet blev 66 miljoner kronor (66), med en rörelsemarginal på 13,5 procent (15,4).

Resultatet före skatt var 58 miljoner kronor (56). Resultatet efter skatt blev 44 miljoner kronor (42), och per aktie 3,62 kronor (3,50).

"För att kortfattat summera hela vårt verksamhetsår kan vi konstatera att vi haft en mycket bra verksamhet med hög kvalitet. Vi har även detta år uppfyllt våra finansiella mål, en tillväxt på 15 procent och en justerad rörelsemarginal på 5 procent. Under året har vi fortsatt visat att vi växer med stabil kvalitet och ekonomi", säger Katarina Sjögren.

Atvexa, MkrQ4-2020/2021Q4-2019/2020Förändring
Nettoomsättning48942814,3%
Rörelseresultat66660,0%
Rörelsemarginal13,5%15,4%
Resultat före skatt58563,6%
Nettoresultat44424,8%
Resultat per aktie, kronor3,623,503,4%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWM0068857-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Atvexa

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Atvexa

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt