Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aurubis

Aurubis rapporterar en vinstökning på 60 procent

Europas största kopparproducent Aurubis rapporterar ett resultat före skatt på 353 miljoner euro för det senaste verksamhetsåret, vilket överträffar den egna guidningen och motsvarar en förbättring på cirka 60 procent från fjolårets utfall på 221 miljoner euro.

Avkastningen på sysselsatt kapital ökade till 15,6 procent (9,3).

Ebitda blev 565 miljoner euro (415) och ebit 366 miljoner euro (223).

Samtidigt kom resultatet före skatt under fjärde kvartalet att bli något lägre. Det landade på 85 miljoner euro, en minskning med 3 miljoner från samma period 2020.

I utdelning föreslås 1,60 euro (1,30).

Aurubis förväntar sig ett resultat före skatt på mellan 320-380 miljoner euro under innevarande verksamhetsåret som inleddes den 1 oktober.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aurubis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aurubis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt